Mars 31

Demonstration: CT-skanning och lasersvetsning

Är ditt företag intresserat av CT-skanning och lasersvetsning? Har ni också en produkt som ni skulle vilja skanna, analysera och utföra oförstörande provning på? I vår erbjuder vi några tillfällen med demonstrationer av utrustningen i ASSAR Lab och med möjlighet till en enklare materialanalys av din produkt.

Nästa tillfälle: 31/3, kl. 09:00 – 10:30
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b, Skövde
För: SME-företag som är intresserade av CT-skanning, lasersvetsning och en enklare materialanalys

Om demonstrationen

Vid dessa event får du ta del av tekniken hands-on. Vi kommer att demonstrera lasersvetsning, CT-skanning samt titta på defekter i materialet. Är ditt företag bara intresserad av en demonstrator skräddarsyr vi efter era behov och demonstrerar bara den del som är relevant för er.

– I CT-skannern kan man testa de flesta material, såväl organiska som icke-organiska. Här görs oförstörande provning, kvalitetssäkring och materialanalys, datortomografi och röntgen. Metoden kan komma till nytta inom den tillverkande industrin inom såväl gjutning som formning, bearbetning och sammanfogning, säger Kent Salomonsson vid Högskolan i Skövde.

– Det finns mycket kunskap och forskning kring lasersvetsning som vi gärna delar med oss av. Dessutom kan du som företag få hjälp att utföra svetsning på en detalj som ditt företag vill studera, samt hjälp med att utvärdera svetsen, som till exempel mikroskopering eller hållfasthetsprov, säger Tobias Andersson vid Högskolan i Skövde.

Praktisk information

Som deltagande företag erbjuds du möjligheten att ta med er egen produkt. Er produkt skannas i efterhand och ni får återkoppling på resultatet. Har ni som företagen specifika önskemål/frågor för dagen – kontakta oss!

Läs mer om ASSAR Lab

Kontakt

Tobias Andersson – Högskolan i Skövde (his.se)


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin