November 19

Hur rustar vi industrin för framtiden?

Produktionen blir alltmer komplex och tillverkningsindustrin har ett stort utvecklingsbehov som följd av att kraven på digitalisering, hållbarhet och kompetens ökar. Hur rustar vi industrin på bästa sätt för framtidens krav? Den frågan vill Högskolan i Skövde reda ut och försöka hitta svaren på – tillsammans med industrin. Välkommen!

När: Tisdagen den 19 november kl. 10:00 – 12:00
(vi bjuder på kaffe från 09:30 – välkommen att mingla!)
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, Skövde

– Det här är ett seminarium för att vi från Högskolan sida ska kunna kartlägga intresset från industrin för våra kompetensområden men även för att vi ska kunna få större klarhet i vad industrin idag faktiskt har för kompetensbehov. Vi vill veta vad industrin behöver och hur vi från akademin kan gå de behoven till mötes, säger Ainhoa Goienetxea, biträdande lektor i produktionsteknik vid Högskolan i Skövde.

– Samtidigt vill vi passa på att presentera de kurser som vi redan idag kan erbjuda de som är yrkesverksamma i industrin idag, kurser som man kan söka och gå redan nu till våren och som är helt gratis, säger Tehseen Aslam,  lektor i automatiseringsteknik vid Högskolan i Skövde.

Program

Högskolan i Skövde bjuder in till ett seminarium där man kommer att ge små korta presentationer från sina olika kompetensområden;

 • 10:00 – 10:15
  Tehseen Aslam, lektor i produktionsteknik och Ainhoa Goienetxea, bitr. lektor i produktionsteknik: ”Kompetensutveckling för att möta framtiden” 
 • 10:15 – 10:30
  Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik: ”Produktionsutveckling med virtuella verktyg”
 • 10:30 – 10:45
  Lotten Svensson, lektor i produktionsteknik: ”Ledarskap och organisationsutveckling i förändring”
 • 10:45 – 11:00
  Tobias Andersson, lektor i maskinteknik: ”Virtuell tillverkningsteknik”
 • 11:00 – 11:15
  Peter Thorvald, biträdande professor i integrerad produktutveckling: ”Integrerad Produktutveckling och Människan i Produktion”
 • 11:30 – 11:45
  Mikael Berndtsson, lektor i datavetenskap: ”Framtidens Industriell IT: Artificiell Intelligence, IT-säkerhet och Business Intelligence”
 • 11:45 – 12:00
  Tehseen Aslam, Lektor i Produktionsteknik och Ainhoa Goienetxea, bitr. lektor i produktionsteknik: Summering och kartläggning av kompetensbehov

Vem är denna aktivitet för?

Både stora bolag och SME inom tillverkande industri; HR-ansvariga, Produktionsansvariga, IT-ansvariga, VD, produktionsingenjörer och verksamhetsutvecklare.

Kontaktperson:

Tehseen Aslam, tehseen.aslam@his.se, 0500-448578

Tips:

Du kan börja dagen på ASSAR redan 08:30 med Industrifrukost samma dag.

Dela
twitter facebook linkedin