September 30

Nätverksträff: En jämställd teknik- och industribransch

Nu är det dags för vår nästa nätverksträff  i nätverket ”En jämställd teknik- och industribransch”. Denna gång handlar det om diskrimineringslagen och att arbeta med validering.

När: torsdagen den 30 september, kl. 13.00-15.00.
Var: Digitalt via Zoom.
För dig: som är intresserad av att vara med och skapa en inkluderande teknik- och industribransch. Näringsliv med fokus på teknik och tillverkning, representanter från grundskola, gymnasium, högskola samt studenter.

Innehåll

  • Diskrimineringslagen – Hilda Rolfsdotter Equality Development Center West Sweden, (EDCS) .
    Kort genomgång av lagen och praktiska exempel på främjande åtgärder kopplat till arbetsmiljö.
  • Att arbeta med validering – Jenny Hägg, Volvo.
    Ett praktiskt case om hur Volvo arbetar aktivt med validering.

Båda punkterna följs av gruppdiskussioner.

Praktisk information

Du kommer att få instruktioner om hur du ansluter till mötet ett par timmar innan mötet sätter igång. Informationen mejlas ut till den adress du anger i din bokning. Du behöver ha uppkoppling till internet, kamera och mikrofon, resten ordnar vi med.

Om nätverket för en jämställd teknik- och industribransch

Syftet med nätverket är att skapa en industri- och teknikbransch som bidrar till social hållbarhet och attraherar alla oavsett kön. Nätverket arrangerar träffar, seminarium och workshops ett par gånger per år.

Bakom nätverket står IDC och ASSAR i samverkan med EDCSEklunds bildelslagerTeknikcollegeVolvo GTO samt studenter från Högskolan i Skövde.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin