Maj 12

Öppen fredag med tema störningsfri produktion

En fredag i månaden är ASSAR Industrial Innovation Arena öppet för dig som jobbar i tillverkningsindustri- och teknikföretag. Då kan du sitta och arbeta i ASSARs miljö eller förlägga ett möte med dina kollegor här. Fredagen den 12 maj kommer vi också att ha temat störningsfri produktion – boka plats om du är intresserad av att delta i temaaktiviteterna!

När: 12 maj, kl. 09:00-12:00 (Öppen fredag)
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b, Skövde
För dig: Som arbetar inom tillverkningsindustri- och teknikföretag

Aktivitet 1

09.00 – 11.00 Intro Störningsfri Produktion. Ett seminarium om grunderna i förbättringsarbetet och hur du som företag kan implementera denna metod i din verksamhet.
11:00 – 12:00 Workshop/coachning företagens egna utmaningar

Aktivitet 2

13.00-16.00 Vill du testa Lean direkt i en praktisk och rolig övning?
”Leanspelet är en praktisk övning som belyser de utmaningar man ofta ställs inför i en tillverkande industri. Syftet med spelet är att öka förståelsen samt inspirera till nya tankebanor hur en verksamhet kan optimeras. Här synliggörs kopplingar mellan god kommunikation, resurseffektivitet, kundens krav, produktionsflexibilitet, leveransförmåga och olika typer av produktionsförändringar. Genom spelets pedagogiska uppbyggnad går vi från fullständigt kaos till klarhet och lönsamhet.”
För denna övning behövs det minst 7st deltagare.

BOKA DIN PLATS TILL AKTIVITETERNA

Öppna fredagar

På våra öppna fredagar kan du som jobbar i tillverkningsindustri- och teknikföretag sitta och arbeta i ASSARs miljö eller förlägga ett möte med dina kollegor här –  och är det något särskilt du är intresserad av – kontakta oss i förväg så att vi kan förbereda besöket på ett bra sätt! Även om du inte varit i kontakt med oss innan besöket så är du naturligtvis välkommen ändå.

Miljö med många möjligheter

– Vi har en väldigt trevlig miljö här där man kan låna en whiteboard och koppla upp sig till vårt gäst-WIFI, det finns både avslappnade mötesmiljöer med soffor eller mer strukturerade arbetsplatser där man kan arbeta i större eller mindre grupper. Dessutom finns möjlighet att få en visning av exempelvis våra demonstratorer när man sitter i miljön, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR.

På det närliggande Kafé Kretsloppet i Balthazar Science Center finns kaffe, fika och lättare luncher och här finns information om hur du hittar till ASSAR och var du kan parkera bilen. 

Kontakt om du har frågor om demonstratorerna:

Magnus Holm, Högskolan i Skövde
E-post: magnus.holm@his.se
Tfn: 0500-448551

Kontakt öppna fredagar:

Tobias Björck, Koordinator ASSAR
E-post: tobias.bjorck@idcab.se
Tfn: 0500 – 50 25 14

Dela
twitter facebook linkedin