Maj 27
IDC Skövde

Produktionstekniska dagen 2021: Hållbar produktionsteknik med Internet of Things

Torsdagen den 27 maj hålls årets Produktionstekniska dag. Temat i år är ”hållbar produktionsteknik med Internet of Things”. Välkommen att ta del av den senaste forskningen, ny teknik och inspirerande föreläsningar.

Produktionstekniska dagen blir även i år helt digital, välkommen att boka din plats redan idag. Information om innehåll och agenda uppdateras löpande och kommer att finnas på den här sidan.

När: Torsdagen den 27 maj kl. 08:00-12:00
Var: Online
För vem: Tillverkande industri och tjänsteföretag, forskning och studenter

ANMÄLAN ÄR STÄNGD!
Vid frågor kontakta Fredrik Johansson fredrik.johansson@idcab.se

Programmet i korthet – ”Hållbar produktionsteknik med Internet of Things”

  • Vad händer i regionen och i omvärlden?
  • Fordonsbranschen i förändring Leverantörerna bygger 75% av ett fordon. Hur påverkas leverantörerna och dess produktion? Peter Bryntesson, senior advisor & project leader, Fordonskomponentgruppen.
  • Demonstratorer i ASSAR-miljön – forskning i praktiken.
  • Framtidens hållbara produktion – en cirkulär utmaning. Robin Ljungar, hållbarhetschef på Trä- och Möbelföretagen.
  • Företag i regionen berättar – Partex Marking System; ett framtidssäkrat företag – Peter Johansson, VD.
  • Dra nytta av smarta uppkopplade maskiner. Om att använda IoT, AI, AR och 5G för att kunna erbjuda nya tjänster och förbättrade produkter – Carl-Fredrik Kastengren, expert inom Internet of Things.
  • Vinnare utses: Årets produktionstekniker och årets produktionstekniska student.

Nominera en värdig vinnare till årets produktionstekniker

Under Produktionstekniska dagen delas pris ut till årets produktionstekniker. En jury kommer att utse en vinnare, men det är du som nominerar någon du tycker är värd en prissumma på 10 000:-.

Lämna din nominering

Om produktionstekniska dagen

Produktionstekniska dagen arrangeras sedan mer än 10 år tillbaka av IDC West Sweden AB genom produktionstekniska nätverket i samarbete med bland annat Högskolan i Skövde. I år bjuder dagen på en hel rad spännande föreläsningar, information och gott om inspiration. Syftet är att få möjlighet att ta del av den senaste forskningen, nyheter i regionen, ny teknik och inspirerande föreläsningar.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen. 

Dela
twitter facebook linkedin