Internationell forskningskonferens med fokus på tillverkande industri

Mellan den 11-13 september samlas ett 70-tal världsledande forskare inom ingenjörsvetenskap i Skövde då Högskolan arrangerar en internationell forskningskonferens; International Conference on Manufacturing Research (ICMR).

Konferensen arrangeras för 33:e året i rad och det är första gången som den anordnas utanför Storbritannien. Peter Thorvald, lektor på Högskolan i Skövde, är den som håller i trådarna för konferensen detta år.

– ICMR är en trevlig konferens med stor internationell publik och det är jätteroligt att få förtroendet att arrangera den hos oss här på Högskolan i Skövde och på ASSAR. Konferensen ger stora möjligheter för våra doktorander att presentera sin forskning, säger Peter Thorvald.

Peter Thorvald, lektor vid Högskolan i Skövde och ordförande för årets ICMR.

I år har ICMR en tydligare internationell prägel än föregående år. Deltagarna kommer från Europa, Asien, Afrika och USA – och programmet är brett och täcker in hela Högskolans verksamhet inom ingenjörsvetenskap; simulering, optimering, 3D-printing, produktionsdesign och ergonomi.

– Varje morgon bjuder på en inspirerande huvudtalare av rang. På öppningsdagen inleder exempelvis Cecilia Warrol från Teknikföretagen, som även är programchef för Produktion2030, säger Peter Thorvald.

Numera får deltagarna alla föreläsningar med sig hem på USB.

Huvudtalare

Tisdag 11/9 09:30 Cecilia Warrol, Teknikföretagen/Produktion 2030 (Insikten, Portalen)
Onsdag 12/9 09:30 Stefan Johansson, Festo (Insikten, Portalen)
Torsdag 13/9 09:30 Leif Pehrson, Volvo Cars/Högskolan i Skövde (ASSAR Industrial Innovation Arena)

Läs hela programmet
Dela nyheten
twitter facebook linkedin