Karriärlunch – ett möte mellan elever, studenter och näringsliv

Karriärlunchen är ett initiativ för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter och lokala industriföretag. Tanken är att främja kompetensförsörjningen i regionen.

Fredag den 23 november 2018 bjöd Teknikcollege, IDC West Sweden AB och Högskolan i Skövde för tredje året i rad in till Karriärlunch på Gothia Science Park i Skövde.

Teknikbransch i förändring

– Företag inom teknikbranschen har stora utmaningar idag, och en av de största är kompetensförsörjningen. Vi vill visa våra ungdomar att de valt en utbildning som ligger helt rätt i tiden och vilka möjligheter de har i framtiden inom industri och teknik. Vi vill också bidra till mer samverkan mellan skola och näringsliv, säger Lotta Engelbrektsson, processledare för Teknikcollege Skaraborg.

Lunchen inleddes med en minimässa där företagen fick möjlighet att presentera sig och sin verksamhet. Därefter bjöds deltagarna till bords i mindre grupper, för att under en trerätters lunch knyta nya kontakter och prata om framtida möjligheter i teknikbranschen. Det är respektive skola som valt vilka elever och studenter som ska delta, en uppmuntran till dem som utmärkt sig lite extra genom ett engagemang i studierna.

Långsiktig satsning för att hitta rätt kompetens

– Medelåldern hos våra anställda är relativt hög och vi vill jobba långsiktigt med rekrytering för att säkra kompetensen i företaget. Genom att delta i Karriärlunchen kan vi knyta kontakter med motiverade unga redan under deras utbildning. Vi vet att vi kommer behöva deras kompetens i framtiden och kan redan nu erbjuda sommarjobb och praktik, säger Carina Esbjörnsson Magnusson, HR chef Norden på SNA Europe (Industries) AB i Lidköping.

 

Läs mer om lunchen och se bilder
Dela nyheten
twitter facebook linkedin