Material ConneXion bjuder in till nytt nätverk

Det finns en rad metoder att jobba med för att bli mer cirkulär, till exempel genom produktutveckling och att tillverka nya produkter av sitt eget eller andras spillmaterial. Att komma vidare i sitt arbete kräver ibland lite efterforskning och att man har ett bra nätverk. Material ConneXion tar nu därför initiativ till ett produktutvecklingsnätverk.

Under höstens första Industrifrukost på ASSAR höll Christian Bergman, från Material ConneXion Skövde, en presentation om hur vi kan tänka för att ta vara på det spill som kan uppstå i tillverkningsindustrin. Deltagarna fick under frukosten även tips och information om det nya nätverket. Här berättar Christian mer om vad nätverket kommer göra.

Vem vänder sig nätverket till?

Vi riktar oss främst till små och medelstora företag som jobbar med produktutveckling och som vill utveckla sitt arbete inom ekologisk hållbarhet. Är ditt företag av större storlek eller ingår i en större koncern är även du välkomna att delta, ju större blandning vi blir ger mer värdefullt erfarenhetsutbyte.

Vilka effekter ska nätverket ge?

Vår förhoppning är att stärka innovationsförmågan och konkurrenskraften vad gäller produktutveckling och cirkulärt arbete bland industriföretagen i Skaraborg. Vi kommer bidra till kompetensutveckling och bilda ett kontaktnät där man kan få hjälp och stöttning av andra. Att träffas på riktigt emellanåt stärker samverkan i gruppen och vi vill göra trevliga och inspirerande träffar.

Att sprida idéer och kunskap och öppna upp för fler samarbeten ger oss möjligheten att tillsammans öka graden av cirkularitet.

Christian Bergman, Material ConneXion

Christian Bergman från Material ConneXion bjuder in till ett produktutvecklingsnätverk.

Vad kommer ni göra?

Vi kommer att hålla tematiska träffar där vi tittar på olika metoder eller trender inom hållbar produktutveckling, teknik eller material. Vi kommer även arrangera studiebesök – hos  deltagande företag eller andra. Tanken är att deltagarna i nätverket är med och påverkar innehållet.

Hur ger nätverket nytta till ett litet/medelstort tillverkande industriföretag?

Vi blir starkare tillsammans! Genom att utbyta erfarenheter och tips, och inspireras av arbetssätt inom olika branscher kan man få nya idéer, effektivare produktutveckling, minska spill och lösa upp knutar lättare.

Dela med dig av dina idéer

Material ConneXion bjuder även in till ett samarbete för att lyssna av hur industrin jobbar med sitt spill eller produktutveckling. Att sprida idéer och kunskap och öppna upp för fler samarbeten ger oss möjligheten att tillsammans öka graden av cirkularitet.

Kontakta Christian för att få mer information om nätverket:

christian.bergman@idcab.se

Läs mer om finansiering
Dela nyheten
twitter facebook linkedin