Samhälle och industri i förändring: IDC bjuder in till samtal med tema omställning den 9 december

Torsdagen den 9 december anordnar IDC West Sweden i samarbete med Skövde kommun ett event på temat omställning. Eventet hålls på ASSAR Industrial Innovation Arena och sänds live.

– Samhället och industrin förändras, det händer här och nu, och därför vill vi inleda ett samtal om vad detta innebär eftersom detta berör alla på något sätt. Övergripande handlar det bland annat om klimat, teknikutveckling, energiomställning och nya kundbeteenden. Fordonsindustrins utveckling kommer att påverka hela Skaraborg och det finns stora möjligheter för både industrin och samhället i omställningen, säger Leif Pehrsson, VD på IDC West Sweden AB.

Eventet handlar om hur behovet att tänka om och tänka nytt påverkar olika delar av samhället och innehåller samtal om hur samhällets klimatomställning påverkar industrin, men även kommuners utveckling.

– Tusentals jobb i Skaraborg berörs av industriomställningen som äger rum nu och samhället påverkas i hög grad. Vi vill skapa förutsättningar för nya etableringar för att stärka företagsklustret i Skaraborg, även för att skapa levande centrum, ett rikt föreningsliv och en tillväxt som genererar utveckling. Det är självklart för oss att lyfta frågorna om hur samhället påverkas av en omställning inom industrin. Eventet på torsdag kommer att live-sändas för att så många som möjligt av medborgarna ska få möjlighet att ta del av samtalen, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande Skövde kommun.

Delta fysiskt eller följ digitalt

Eventet äger rum den 9 december klockan 19:00 på ASSAR Industrial Innovation Arena och alla som är intresserade av ämnet är välkomna att boka en plats. Det finns 50 bokningsbara platser för publik via länken nedan. Det finns också möjlighet att följa med digitalt då det kommer att live-sändas.

Länk till anmälan:

Samhälle och industri i förändring – ASSAR Innovation

Länk till sändningen den 9 december kl. 19:00 – 20:00:

Industri i förändring – samhälle i förändring – Quickchannel

För mer information, kontakta:

Leif Pehrsson, VD, IDC West Sweden AB, Tfn 0500-50 25 01

Dela nyheten
twitter facebook linkedin