Teknikcollege satsar för framtiden

Teknikcollege Skaraborg jobbar med utbildningar inom teknikindustrin. I vår gör man en stor satsning för att locka ännu fler ungdomar till teknikubildningarna i Skaraborg, med hjälp av en film där både yrkesverksamma inom industrin och elever som pluggar teknik berättar om alla fördelar som finns med att välja teknik.

Vill du få en utbildning med rätt kunskap som efterfrågas i vår region? Vill du jobba i spännande och innovativa miljöer? Vill du vara kreativ? Vill du bidra till ett hållbart samhälle? Då ska du välja teknik, menar Teknikcollege Skaraborg i sin nya satsning.

Satsningen: Välj Teknik!

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. I vår gör man en störra satsning för att locka fler ungdomar att välja teknik.

– För att skapa en långsiktig kompetensförsörjning krävs att vi också jobbar långsiktigt, och i vår gör vi en riktad kampanj med en film som synliggör personer som är yrkesverksamma i industrin idag och elever från våra utbildningar som berättar om alla fördelar som finns med att välja teknik. Vi hoppas att det ska inspirera fler att söka till de framtidsyrken som en teknisk utbildning kan leda till, säger Lotta Engelbrektsson.

Fem lokala college i Skaraborg

Teknikcollege Skaraborg består av fem lokala college; Falköping, Lidköping, Mariestad, Skövde och Vara. Totalt är det tolv gymnasieutbildningar och två vuxenutbildningar som är certifierade i Skaraborg. En mängd företag är engagerade i Teknikcollege och våra samarbetspartners IF Metall, Unionen och Sveriges Byggingenjörer är också aktiva. Andra viktiga aktörer är IDC, Högskolan i Skövde och Yrkeshögskolan Skaraborg.

Filmen är inspelad på ASSAR Industrial Innovation Arena under våren 2023 och visar även klipp från Möjligheternas Värld där regionens åttondeklassare får testa på olika tekniska utmaningar.

På bilden:

Susanne Yngve, Regional Ordf. Teknikcollege Skaraborg, Charlotta Engelbrektsson lotta.engelbrektsson@skaraborg.se; marten.stalnacke marten.stalnacke@daloc.se; Andrea Ekström andrea.ekstrom@volvo.com; Emanuel Pettersson Emanuel.K.Pettersson@skovde.se; Klas Hedenberg klas.hedenberg@skovde.se; Erica Algotsson erica.algotsson@his.se

Teknikcollege hemsida - här hittar du alla Skaraborgs tekniska utbildningar!
Dela nyheten
twitter facebook linkedin