Vinnarna till årets examensarbete inom produktionsteknik

Vinnarna till årets examensarbete inom produktionsteknik vid Högskolan i Skövde heter Cristina Rodríguez Arriaza och David José Rubiño Espinosa De Los Monteros. Båda läser programmet Produktionsteknik – automatisering vid Högskolan i Skövde.

Varje år utses årets examensarbete inom produktionsteknik vid Högskolan i Skövde efter en bedömning av inlämnade examensarbeten. Priset delades i år ut av rektor Muriel Beser Hugosson under PT-dagen på ASSAR Industrial Innovation Arena och vinnarna av 2023 års pris är Cristina Rodríguez Arriaza och David José Rubiño Espinosa De Los Montero. Motiveringen till priset var:

”Det vinnande examensarbetet har kombinerat två områden, som var för sig är högaktuella forsknings- och tillämpningsområden för att effektivisera och förbättra arbetssätt och arbetsmiljö. Genom vidareutveckling av en digital metod tillgängliggör och förenklar examensprojektet ergonomiska bedömningar av manuellt arbete att bli mer effektiva, exakta och objektiva.”

Examensarbetet heter ”Automating the HARM evaluation methodology”. Cristina Rodríguez Arriaza och David José Rubiño Espinosa De Los Monteros är båda från Malaga i Spanien. De berättar varmt om sin studietid i Sverige:

– Vi har båda tagit två olika ingenjörsexamina (industri och mekatronik) och vi erbjöds möjligheten att komma till Skövde för att göra sista året av vår kandidatexamen i industriteknik. Det var en fantastisk möjlighet att lära känna en annan kultur, samtidigt som vi kunde fortsätta vår universitetsutbildning, och vi tvekade inte att komma till Sverige, säger Cristina.

– Det har varit en fantastisk upplevelse där vi har lärt oss mycket, träffat många människor och blivit berikade av en ny kultur och dess människor. I framtiden vill vi gärna fortsätta vår ingenjörsutbildning och kanske kommer vi tillbaka för att läsa en master och, vem vet, kanske börja vårt arbetsliv här i Sverige, säger David.

Dela nyheten
twitter facebook linkedin