Industri 4.0 i fokus på Hackaton

För andra året i rad arrangerar Högskolan i Skövde och Volvo Group IT ett Hackaton tillsammans på ASSAR Industrial Innovation Arena. Under två dagar löser studenter från Högskolan industrinära problem tillsammans med Volvo Group IT.

– Det är väldigt roligt att se det engagemang som våra studenter bidrar med in i en sådan här aktivitet, säger András Márki, ansvarig för aktiviteten från Högskolan i Skövdes sida.

Årets tema: Industri 4.0

Ett 20-tal studenter från olika program, allt från ingenjörsstudenter till UXD-studenter, deltar i årets Hackaton och lika många deltar från Volvo Group IT. Temat för årets Hackaton är Industri 4.0 som ett övergripande tema, och sedan kan de olika grupperna bestämma sig för olika inriktningar på problemlösningar under det temat. Under två dagar arbetar grupperna och på slutet kommer en jury bestående av två representanter från Högskolan och två representanter från Volvo Group IT att ge fördjupad feedback till de olika gruppernas lösningar. Man kommer också att lotta ut lite priser till deltagarna.

Studenter knyter kontakter för framtiden

– Under två dagar får vara studenter arbeta med riktiga problem från arbetslivet tillsammans med personal från Volvo Group IT. Det ger dem en bra direkt kontakt med ett företag, de får knyta kontakter och så får de en annorlunda typ av utmaning än vad de är vana vid från sin utbildning; här finns det inga tentor med rätt och fel utan här diskuterar man olika lösningar tillsammans. Ett annat plus för våra studenter är att Volvo Group IT kan bli en potentiell arbetsgivare för dem i framtiden om de visar på intressanta lösningar, säger András Márki.

 

 

Dela nyheten
twitter facebook linkedin