Med passion för programmering

Victor Igelmo kommer ursprungligen från hamnstaden Málaga på Costa del Sol i Spanien. Men sedan mer än ett år tillbaka är han ingenjörsstudent på Högskolan i Skövde och trivs som fisken i vattnet.

– Jag har alltid varit intresserad av teknik och har pluggat olika typer av teknikutbildningar under tio års tid. Till en början var jag mest intresserad av elektronik och utbildade mig till elektriker, men efter hand har jag blivit mer intresserad av programmering och robotik. Jag sökte mig till Högskolan i Skövde för en kandidatexamen och när den var klar ville jag stanna kvar här och läsa vidare.

Just nu läser Victor masterprogrammet i Intelligent automation på Högskolan i Skövde. Vid sidan av sina studier jobbar han som forskningsassistent på Högskolan inom det område som kallas människa-robot-samarbete, och i framtiden skulle han gärna fortsätta att arbeta med robotik.

Att programmera en julklappsrobot

Victor är programmeraren som står bakom ASSARs julvideo 2018. Roboten programmerades att vika lådans flikar åt sidan och fiska upp årets julklapp 2018, det vill säga det återvunna plagget:

Hur var det att programmera en robot som öppnar julklappar?

– Ha ha, det var jätteroligt för mig som älskar att programmera, och en lite ovanlig uppgift. Det svåraste med själva uppgiften var att lådan betedde sig lite olika från gång till gång, och flyttade sig. Men annars var det inga större bekymmer. Sammanlagt lade jag ner ungefär sex timmars programmering för att få roboten att öppna lådan, greppa tröjan och lyfta ur den.

Hur firar du själv jul i år?

– Jag kommer att fira jul i Sverige, i Skövde, med min flickvän. Vi kommer att hålla det ganska enkelt, lite julpynt, mat, tillbringa tid tillsammans och så några julklappar. Förhoppningsvis reser vi till Serbien för att träffa hennes familj och till Spanien för att träffa min. Det är vår första jul tillsammans så jag ser verkligen fram emot det!

Intelligent automation - masterprogram
Dela nyheten
twitter facebook linkedin