Nya material på Material ConneXion Skövde

På Material ConneXion Skövde, som både är en utställning och en databas, finns tusentals innovativa material uppställda. Man får löpande leveranser med nya material från huvudkontoret i New York, och här tipsar Victoria Korth om några nya inredningsmaterial.

Nya material varje månad

På Material ConneXion Skövde, som ligger granne med ASSAR och Balthazar Science Center, arbetar Victoria Korth och Josef Adolfsson, båda anställda som Industriutvecklare på IDC West Sweden AB.

– Vi har cirka 1600 material uppställda i våra hyllor och kan plocka fram ytterligare ur lagret. Vi får löpande nya lådor med de senaste materialen som tillkommit till den ständigt växande databasen, och det är jättespännande att öppna varje ny låda, säger Victoria Korth.

Nya inredningsmaterial

Den här månaden kom en rad nya inredningsmaterial från New York. Victoria berättar bland annat om en vävd matta av silikon, ett stenliknande material som egentligen är rester från textilindustrin, och ett golv gjort av rester från matindustrin.
Häng med!

Hur används Material ConneXion Skövde?

Den som har en licens kan boka in en tid för att utforska materialen som finns på Material ConneXion Skövde, men den vanligaste besökaren är en produktutvecklare, material- eller hållbarhetsansvarig, en arkitekt eller en högskolestudent. Databasen kan också användas i undervisning i ett flertal kurser inom akademi eller gymnasieskola.

– Vi arrangerar också workshops med företag som vill utveckas när det gäller produktutveckling eller design, eller helt enkelt få ny inspiration när det handlar om nya och hållbara material, säger Josef Adolfsson.

På Material ConneXion Skövde finns temahyllor för bland annat 3D-printmaterial, återvunna och upcyclade material, förpackning, elektronik och smarta textiler. Dessutom finns mängder av material inom sport och outdoor, inredning och bygg.

Bilder från MCX Skövde

Dela nyheten
twitter facebook linkedin