Kvinna vid svets med VR-glasögon.

Mötesplatsen för framtidens industri

Den 1 juni 2017 gick startskottet för verksamheten inom ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde; en öppen innovationsarena som ska stärka konkurrenskraften för den tillverkande industrin och teknikföretag i regionen. I mars 2018 invigs den fysiska miljön som delar hus med Balthazar Science Center.

En öppen innovationsmiljö

ASSAR, som är en utvidgning av Gothia Science Park, får i mars 2018 även en fysisk mötesyta. Arenan ska vara en öppen innovationsmiljö, ett sammanhang där företag kan samarbeta med varandra och med forskningsaktörer för att öka sin förmåga att möta framtida utmaningar. ASSAR ska innehålla en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning med fokus på spetsområdet Virtual Engineering (virtuella modeller och simuleringar). Allt för att skapa ökad konkurrenskraft i tillverknings- och teknikföretag.

– Innovationsarenan är mer än bara den fysiska miljön. Men med en gemensam fysisk miljö stärker vi grundverksamheterna. Inom ramen för ASSAR kommer vi att arrangera inspirerande föreläsningar, dela med oss av kunskap och stötta utvecklingen av industri- och teknikföretag säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR Industrial Innovation Arena.

Centralt läge i Skövde

Den fysiska utvecklingsmiljön inom ASSAR Industrial Innovation Arena ligger centralt i Skövde, nära Skövde resecentrum, i den så kallade U-hallen. I huset finns också Balthazar Science Center. Den fysiska miljön, som ordningsställs för ASSAR-konsortiet av Volvokoncernen, blir initialt runt 2 000 kvadratmeter och invigs i mars 2018.

Dela nyheten
twitter facebook linkedin